Bićemo prvaci sveta (2015) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 02:06

Kategorija: Drame.

Tagovi: 2015, Aleksandar Radojičić, Darko Bajić, Goran Bogdan, Lazar Ristovski, Marko Janketić, Miloš Biković, Nebojsa Dugalic, Radovan Vuјović, Sergej Trifunovic, Stefan Kapicic и Strahinja Blažić.

Opis filma/serije Bićemo prvaci sveta (2015)

Bićemo prvaci sveta (2015)

Priča o četiri pionira koji su osnovali jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović, Borisav Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić. Centarlni događaj jeste finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država.
Bićemo prvaci sveta

Film je smešten u dva različita vremenska perioda: u sadašnjem i u sećanjima Nebojše Popovića.
Njihov životni put počinje još od Drugog svetskog rata i nastavlja se u komunističkoj državi u kojoj jedino u košarci nalaze mesto oslobođeno od politike. Glavni lik Nebojša Popović, sad u svojim četrdesetim godinama, dolazi u Ljubljanu na finalni trijumf vere koju je negovao dvadeset i pet godina, još od kad je košarku igrao u vojničkim čizmamam ili čak bez ikakve obuće.

Istovremeno pratimo i igrače koji se pripremaju za finalni meč. Najbolji igrač Jugoslavije, legendarni Radivoje Korać, poginuo je godinu dana pre utakmice, a glavni igrač i kapiten tima, Ivo Daneu, povređen je, tako da su nosioci igre mlađi igrači koji će kasnije biti asovi međunarodne košarke.

Sadašnje vreme obiluje ogromnim očekivanjima cele nacije uključujući i političko vođstvo zemlje. 23. maj 1970. godine je dan kada je državni tim Jugoslavije konačno osvojio svoju prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Ljubljani posle niza srebrnih odličja. Pobeda nad američkim timom je mnogo više od samo sportske pobede.
Jugoslavija trijumfuje, u ekstazi zajedništva i patriotizma. Cela zemlja je u transu. Predsednik Tito je zadovoljan. Naravno, istorija ovoj priči daje gorak ukus uzaludnosti.

Popularne pretrage za ovaj film:

bicemo prvaci sveta ceo film, bicemo prvaci sveta film, komedije sa eroskim filmovi srpski, bicemo prvaci sveta online, film bicemo prvaci sveta, llazar ristovski, lazar ristovski strani filmovi, darko bajic filmovi, lazar ceo film, svi filmovi milos bikovic

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas