Bitka na Neretvi (1969) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 02:43

Kategorija: Ratni.

Tagovi: Boris Dvornik, Ljubisa Samardzic, Milena Dravic, Partizanski filmovi, Pavle Vujisić и Velimir Bata Zivojinovic.

Opis filma/serije Bitka na Neretvi (1969)

bitka-na-neretvi

Bitka na Neretvi je jugoslovenski partizanski film iz 1969. Scenario za film su napisali Stevan i Veljko Bulajić, a režirao ga je Veljko Bulajić. Film je zasnovan na istinitim događajima iz Drugog svetskog rata, strateškog plana udruženog napada sila osovine na jugoslovenske partizane 1943.

Često se smatra najboljim i najskupljim filmom snimljenim u socijalističkoj Jugoslaviji. Bio je nominovan za Oskara 1969. u kategoriji za najbolji strani film.

Početkom 1943. godine nemački generali su počeli, po Hitlerovom ličnom naređenju, sa sprovođenjem plana „Vajs“ za uništenje partizanskih jedinica. Pritisnuti daleko nadmoćnijim neprijateljem, partizani, sa Vrhovnim štabom i 4.500 ranjenika i tifusara, našli su se opkoljeni u dolini Neretve. Ostao je samo jedan most na čijoj drugoj strani su čekale jake neprijateljske snage. Tito je naredio da se sruši most. Iznenađeni neprijatelj je prebacio svoje snage na drugu stranu predviđajući da će partizani pokušati samoubilački proboj obruča. Ali, u toku samo jedne noći partizani su izgradili privremeni most pored srušenog i prebacili se na drugu stranu, gde su se sukobili sa četnicima.

Glavne uloge: Sergej Bondarčuk, Jul Briner, Entoni Doson, Milena Dravić, Boris Dvornik, Kurt Jirgens, Silva Košćina, Hardi Kriger, Franko Nero, Hauard Ros, Lojze Rozman, Ljubiša Samardžić, Oleg Vidov, Orson Vels, Velimir Bata Živojinović, Pavle Vujisić

Popularne pretrage za ovaj film:

domaci filmovi partizanski, Bitka Na Neretvi, bitka na neretvi film, bitka na neretvi cijeli film, neretva film, film bitka na neretvi, jugoslovenski partizanski filmovi, bitka na neretvi film za gledanje, film neretva, jugoslovenski filmovi

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

 • izeta22

  extra film

 • Oma

  Najbolji filma ikaddddd

 • enver

  dobar film

 • Zoran

  najbolji , opogledajte koje se gglumce su u njega.

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas