Braća po materi (1988) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:25

Kategorija: Drame.

Tagovi: Bogdan Diklic, Branko Cvejić, Dragan Bjelogrlic, Irfan Mensur, Mira Furlan, Petar Bozovic, Slavko Stimac, Slobodan Boda Ninkovic, Sonja Savic, Vesna Trivalic, Vojislav Voja Brajovic и Žarko Laušević.

Opis filma/serije Braća po materi (1988)

braca-po-materi

Braća po materi je jugoslovenski film snimljen 1988. godine u režiji Zdravka Šotre. Rađen je prema istoimenom romanu Jovana Radulovića.

Isprovociran, Veselin na maturskoj večeri ubija svog vršnjaka. U zatvoru dobija pismo od polubrata, političkog emigranta iz Austrije. Počinje dopisivanje i polubrat mu priča o Dalmatinskoj zagori tridesetih godina kada je rođen iz braka Vranke i Antiše, koji se 1941. godine pridružuje ustašama i gine. Posle rata majka se udaje za prvoborca iz srpskog sela i rađa Veselina, a njega i dalje prati obeležje sina ustaše. Beži preko granice i pridružuje se ustaškom pokretu u Austriji. Kroz te kontakte njihovi odnosi evoluiraju: od nepoverenja i odbojnosti pripadnika dva različita sveta i sistema, do onoga što ih vezuje, a to je da su braća po materi i da se svaki na svoj način ogrešio o zakone društva.[1]

Film je sniman u selu Polača kod Knina, u podnožju Dinare. Radnja filma (većim delom) je takođe vezana za Dinaru, odnosno izmišljena sela Kulina (srpsko) i Šmrekovo (hrvatsko).

Popularne pretrage za ovaj film:

domaci ratni filmovi celi, braca po materi, film parada besplatno gledanje, svi domaci filmovi celi, braca po materi ceo film, film braća po materi, celi filmovi domaci, braća po materi film, domaci celi filmovi za gledanje, najnoviji domaci filmovi celi

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas