Dom za vešanje (1988) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 02:20

Kategorija: Drame.

Tagovi: Bora Todorovic, Branko Djuric, Davor Dujmovic и Predrag Laković.

Opis filma/serije Dom za vešanje (1988)

Dom za vešanje

„Dom za vešanje“ se može okarakterisati kao umetnički pokušaj da se jedna mlada, ali bogata sudbina, životopis vanbračnog deteta rođenog u vezi između Ciganke i vojnika, pretoči u univerzalnu sliku životnog puta.

Niko ne može tako snažno, a istinito da iscrta lik onoga koji preuzima zlo, nesreću i patnju čovečanstva, kao čovek koji nigde ne pripada, niti je Ciganin, a nije ni ništa drugo. Teško da se ukupna životna istina može tako lako objediniti kao što je slučaj sa Perhanom i njegovim položajem. Dečak kome život odnosi u smrt majku, a otac ga napušta zauvek, ostaje da živi sa babom, u nemaštini, ali samo materijalnoj, čija ličnost objedinjuje iskustvo, ljubav i vitalnost moralne osobe.

Verujući da samo poštenje može da spase čoveka od pakla, i da samo tako čovek može da uspostavi ravnotežu sa prirodom koja je, po njenom mišljenju najvažnija za čovekov život, baba stvara ličnu filozofiju, znanje koje prenosi na Perhana. Čini to dok zajedno skupljaju krečni kamen, koji prodaju i od toga žive njih dvoje, zatim Perhanova mlađa sestra i Perhanov ujak, lenština i varoški švaler, suprotnost Perhanu i babi, čovek koji ne voli da radi, ali ipak zadržava privlačnost i neku čudnu toplinu, te duhovnost nasleđenu od babe.

Popularne pretrage za ovaj film:

dom za vesanje ceo film, dom za vesanje, dom za vesanje online, dom za vesanje ceo film sa prevodom, dom za vesanje ceo film za gledanje, dom za vesanje film, film dom za vesanje, dom za vesanje sa prevodom, dom za vesanje film za gledanje, film dom za vesanje ceo film

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

  • jeste film radjen po nekoj istinitoj prici ali neznaci daako su nepismeni da su zaostali

  • jeste film radjen po nekoj istinitoj prici ali neznaci daako su nepismeni da su zaostali

  • hahahaha alal vera za film film je peva liga uz pomoca mog brata aljilja poz ko ka dikel akava filmi madar taro danijel avduli zrenjanin poz

  • Filmott je Legendaren .. °°° najacii film .. but suzoo filmi cace najman komentar.. !

  • alen

    dobarrr

  • azraaa

    zasto nemam prijevoda

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas