Dosije 128 (1998) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:23

Kategorija: Drame.

Tagovi: Goran Sultanovic, Ivan Bekjarev, Jasmina Avramović, Miodrag Krivokapić и Miodrag Radovanovic.

Opis filma/serije Dosije 128 (1998)

Dosije 128

Dokumentarna televizijska drama „Dosije 128“ pesnika i dramskog pisca Velimira Lukića inspirisana je istinitim događajima o političkoj aferi koja je početkom šezdesetih godina prošlog veka uzdrmala tadašnju partijsku nomenklaturu u Jugoslaviji.

Reč je o tajnom praćenju i prisluškivanju predsednice republičkog i saveznog Saveta za kulturu koja je bila optužena za „ljubavnu aferu“ sa devetnaest godina mlađim pesnikom i pod optužbom za „nemoral“ uhapšena i izvedena pred partijsku komisiju. Njen suprug tadašnji visoki partijski funkcioner platio je cenu njenog „greha“ gubitkom funkcije.

U TV filmu „Dosije 128“ Velimira Lukića, ministarka kulture, žena u ozbiljnim godinama, zaljubljuje se u dvadesetak godina mlađeg slikara. Planiraju njegovu veliku državnu izložbu kada ona iznenada biva uhapšena i izvedena na sud časti svoje partije. Iznenadni nestanak ministarke kulture iz javnog života izazvaće strah i zaprepašćenje u tadašnjoj kulturnoj javnosti.

Njen suprug će danima očekivati bar neku vest o njoj ali uzalud. Sve do trenutka kada se bude odvažio da se o njenoj sudbini raspita lično kod tadašnjeg gen. sekretara Partije, druga Tita.

Popularne pretrage za ovaj film:

miodrag krivokapic филмови, dramadosije128, goran sultanovic filmovi, domaci film miodrag krivikapic, miodrag krivokapic prvi filmovi, kriminalni film u kojem igra goran sultanovic, jasmina avramovic filmovi, goran sultanovic serije, dosije 128 (1998), miodrag radovanovic

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas