Dvoboj za južnu prugu (1978) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:44

Kategorija: Ratni.

Tagovi: Dragomir Bojanić Gidra, Nada Vojinović, Partizanski filmovi, Slavko Stimac и Voja Mirić.

Opis filma/serije Dvoboj za južnu prugu (1978)

dvoboj-za-juznu-prugu

U oktobru 1941. partizani iz južne Srbije i Makedonije su dobili direktnu poruku od Glavnog Štaba partizanskih jedinica Jugoslavije: Pazite na komunikacije, a naročito na glavnu prugu: Niš-Skoplje-Solun, kao i na prugu: Niš-Pirot-Sofija. Ove pruge po svaku cenu moraju da budu sve vreme onesposobljene – Tito. Ovo je bio početak dugotrajnog i iscrpljujućeg dvoboja za moravsku i nišku prugu – glavne Hitlerove putne arterije za snabdevanje trupa na Mediteranu i istočnom frontu. Protiv Nemaca, Bugara i domaćih izdajnika se podigao u borbu narod južne Srbije napadajući okupatore sa slobodnih teritorija i iz neprijateljske pozadine.

Popularne pretrage za ovaj film:

dvoboj za južnu prugu, dvoboj za juznu prugu domaci film, nada vojinovic glumica, južna pruga film, dvoboj za juznu prugu ceo film, borba za juznu prugu domaci film, film juzna pruga, dvoboj za južnu prugu film, dvoboj za juznu prugu domaci film za gledanje, dvoboj za juznu prugu ceo film online

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas