Maratonci trče počasni krug (1982) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:31

Kategorija: Drame и Komedije.

Tagovi: Bata Paskaljevic, Bogdan Diklic, Bora Todorovic, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Pavle Vujisić, Seka Sabljić и Zoran Radmilović.

Opis filma/serije Maratonci trče počasni krug (1982)

maratonci-tce-pocasni-krug

Maratonci trče počasni krug je kultni film Slobodana Šijana iz 1982. godine. Često je ocenjivan kao najbolji (ili jedan od najboljih) srpskih fimova. Citati iz filma su prepoznatljivi i odomaćeni u svakodnevnom govoru.

Radnja je smeštena 1935. godine, posle atentata na kralja Aleksandra u Marseju, u maloj srpskoj palanci. Porodica Topalović ima pet generacija muškaraca, koji se bave prodajom pogrebne opreme i grobarskim poslom i svađaju oko nasledstva upravo preminulog Pantelije Topalovića, osnivača porodične pogrebne firme. Najmlađi član, Mirko (Bogdan Diklić) porodice ima namere da ostavi porodični posao i da se bavi nečim „časnijim“; takođe, želeo bi da se venča sa Kristinom (Jelisaveta Seka Sablić), koja ga ne voli. Njen otac, Bili Piton (Zoran Radmilović) posluje sa porodicom Topalović, tako što iskopava i prodaje im stare sanduke, koje Topalovići prelakiraju i prodaju kao nove. I Bili je zainteresovan da dođe do Pantelijinog nasledstva ili para koje mu Topalovići duguju, zbog čega nagovara Mirka da se pokaže kao „čovek“ i da uzme svoj deo nasledstva, pre nego što se oženi Kristinom. Kristina je zaljubljena u Đenku, najboljeg Mirkovog druga, filmadžiju koji je iznad malograđanskog morala.

Poslednja scena je početak obračuna između Bilijeve porodice i porodice Topalović.

Popularne pretrage za ovaj film:

maratonci trce pocasni krug ceo film, maratonci trce pocasni krug, maratonci trce pocasni krug online, maratonci ceo film, maratonci trce pocasni krug film, domaci filmovi gledanje, maratonci, film maratonci trce pocasni krug, domaći filmovi serije, maratonci trce pocasni krug besplatno gledanje

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

  • Daniel

    Naj bolji film ikada! 😀

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas