Otac na sluzbenom putu (1985) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 02:15

Kategorija: Drame.

Tagovi: Emir Kusturica, Miki Manojlovic, Mirjana Karanovic, Mustafa Nadarević, Pavle Vujisić, Predrag Laković и Slobodan Aligrudić.

Opis filma/serije Otac na sluzbenom putu (1985)

otac-na-sluzbenom-putu

Otac na službenom putu (1985) je film reditelja Emira Kusturice. Scenario je napisao Abdulah Sidran.

Priča filma se odvija u ranim pedesetim godinama, u političkoj istoriji Jugoslavije poznatim pod imenom ‘vreme informbiroa’. Meho, otac iz naslova filma, uspešan je činovnik na republičkom nivou. Jedna njegova neoprezna i usputna izjava pred ljubavnicom, udružena sa njenom ljubomorom i osvetoljubivošću, odvodi ga u zatvor. To će izazvati seriju promena u njegovom životu i u životu njegove porodice. Njegov mlađi sin, šestogodišnji Malik, posmatra i komentariše sve što se događa oko njega, ali će tu biti dosta stvari koje on neće moći nikada da razume.

Film je neočekivano osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu (1985). Bio je nominovan za nagradu „Oskar“ Američke filmske akademije za najbolji film vanengleskog govornog područja.

Uloge: Predrag Miki Manojlović, Mirjana Karanović, Mira Furlan, Mustafa Nadarević, Predrag Laković, Pavle Vujisić, Slobodan Aligrudić, Moreno De Bartoli

Popularne pretrage za ovaj film:

otac na sluzbenom putu ceo film, otac na sluzbenom putu, film otac na službenom putu, otac na sluzbenom putu online, otac na sluzbenom putu film, domaci film otac na sluzbenom putu, otac na sluzbenom putu domaci film, domaci filmovi otac na sluzbenom putu, otac na sluzbenom putu domaci film online, domaci besplatni film za gledanje na putu

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas