Plavi voz (2012) - domaci filmovi i serije online

Kategorija: Drame, Komedije и TV Serije.

Tagovi: Aleksandar Djurica, Aleksandar Radojičić, Goran Sultanovic, Lena Bogdanovic, Ljubomir Bulajic, Nebojsa Milovanovic, Sanja Popović и Suzana Lukić.

Opis filma/serije Plavi voz (2012)

plavi-voz

Plavi voz je televizijska serija prikazivana na RTS-u, scenarista i režiser je Janko Baljak.

Radnja se vraća jedanaest godina unazad, u proleće 1980. godine, i prati dogodovštine mladog srednjoškolca Vojislava i njegovog druga Doka, koji u svojoj školi organizuju izbor za školsku lepoticu pod nazivom „Izbor za princezu maja“.

U školu tih dana dolazi i Aleksandar, novi profesor marksizma, koji menja profesorku nedavno preminulu na jednom od predavanja. Tenzija oko teškog zdravstvenog stanja Josipa Broza Tita prisutna je na svakom koraku. Vojislav ne haje mnogo zbog toga, njemu se sviđa Anica, devojka iz njegovog razreda, koja se još uvek nije prijavila na „Izbor za princezu maja“.

Milena, devojka koja jako želi da pobedi na izboru, pokušava na sve načine da agituje za svoju pobedu. Ona čak Vojislavu kući donosi plakat koji je sama kreirala po svome liku i napadno počinje da ga ljubi.

Na jednom od časova marksizma Vojislav se žestoko sukobi sa profesorom Aleksandrom oko različitih stavova po pitanju poimanja kapitalizma. U međuvremenu, ispostavlja se i da je Vojislavljev deda visoki funkcioner u državnoj bezbednosti koji je danonoćno na dužnosti zbog teškog zdravstvenog stanja maršala Tita.

Jednog jutra Anica dolazi kod Vojislava i saopšti mu da se i sama prijavila za „Izbor za princezu maja“. Svečanost povodom izbora počinje tačno 3. maja 1980. godine. Sve devojke koje su se prijavile nestrpljivo čekaju u garderobi. Vojislav im svima poželi sreću na izboru. Žiri saopštava odluku o deset najlepših devojaka koje su ušle u najuži izbor. Među njima su i Anica i Milena.

Aleksandar, u pripitom stanju, ispituje Vojislava ko mu je pisao scenario za manifestaciju, pa zajedno ulaze u garderobu da još jednom požele sreću najlepšim finalistkinjama.

Milena, dok je niko ne gleda, krišom izbacuje Anicine cipele za nastup kroz prozor garderobe…

Popularne pretrage za ovaj film:

komedije bosanske, plavi voz ceo film, suzana lukic filmovi

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas