Pre kiše (1994) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:48

Kategorija: Drame.

Tagovi: Milčo Mančevski и Rade Serbedzija.

Opis filma/serije Pre kiše (1994)

pre-kise

Pre kiše je makedonski film iz 1994. godine koji je kao režiser i scenarista potpisao Milčo Mančevski. Filmsku radnju čine tri priče čija su glavna tema tragične i nesrećne ljubavi. Posebnu dimenziju filma predstavlja i doba u kome je film rađen usled višegodišnjih krvavih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije obojenih nacionalnom i verskom netrpeljivošću.

Film je podeljen u tri dela „Zborovi“(Reči), „Lica“ i „Sliki“(Slike) koji za svoju središnju radnju imaju tragične i nesrećne ljubavi.

„Reči“ prate monaha Ćirila koji se zavetovao na ćutanje u manastiru negde u vrletima Makedonije i njegovo ustajanje u odbranu Zamire, mlade Albanke u bekstvu pred ruljom koja je optužuje za ubistvo. Zajedno napuštaju manastir i beže kroz makedonske vrleti, ali se njihova priča završava iznenada i brutalno.

„Lica“ su smeštena u užurbani London i prate Anu koja je rastrzana između svoje ljubavi prema svom suprugu Niku sa jedne i privlačnosti ka razočaranom makedonskom ratnom fotografu Aleksandru. Ona biva uvučena u čitav niz tragičnih događaja kroz pucnjavu u jednom restoranu nedaleko od nje.

„Sliki“ prate Aleksandra koji se vraća u svoje rodno selo koje je rat podelio na nacionalnoj osnovi i u kome se na komšije Albance gleda kao na neprijatelje. On se u selu susreće sa svojom starom ljubavlju albankom Hanom, koja ga moli da pomogne i sačuva njenu ćerku Zamiru i dok Aleksandar kreće u potragu za Zamirom, na horizontu se stvara oluja(kiša), a film se vraća na svoj početak(pre kiše).

Popularne pretrage za ovaj film:

pre kise, pre kiše film, pre kise ceo film, film pre kise, prije kise film, makedonski film pre kise, pre kise film online, pre kise film sa prevodom, prije kiše, pre kiše online

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

  • Lazar195700

    Odlican film.Veliko hvala za postavljanje svih filmova.Predlog: Mozete li postaviti i stare(crno-bele) filmove i drame iz 50-tih,60,70,i 80-tih godina?

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas