Ringeraja (2002) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:39

Kategorija: Komedije.

Tagovi: Bata Paskaljevic, Dejan Lutkic, Domaci filmovi 2002, Dragan Petrović Pele, Ivan Jeftovic, Ivan Tomic, Milorad Mandic Manda, Natasa Markovic, Nebojša Ljubišić, Vladan Dujević и Zlatija Ocokoljic.

Opis filma/serije Ringeraja (2002)

ringeraja

Film prati priču o dvojici braće koji se zovu Ringe i Raja. Igraju ih Dejan Lutkić i Ivan Jevtović. Pored njih dvojice, u ovoj komediji igraju još i Dragan Petrović Pele, Nebojša Ljubičić, Vladan Dujović, Ljubinka Klarić, Zlatija Ocokoljić, Ivan Tomić, Nataša Marković, Miloš Đorđević, Milan Kovačević. Specijalni gosti u filmu su Milorad Mandić Manda, Bata Paskaljević i Raša Popov koji u filmu igra samog sebe!

Priča da dvojica braće menjaju uloge na filmu je već viđena. O tome reditelj Đorđe Milosavljević kaže: “Različitost braće dolazi do izražaja kad ih radnja filma prisili da zamene uloge. U scenariju je ova priča upotrebljena na aktuelan i svež način. Tipično je domaća, s ambicijom da istinito predstavi našu stvarnost. Komična crta filma se ogleda u sudaru ruralnog i urbanog, savremenog i tardicionalnog”. Ringe je stariji brat, čuveni Rikanović, o kome su novine pisale često, čak i u formi pretparačkih feljtona. On je „žestok momak“ sa beogradskog asfalta, trenutno u bekstvu pred bivšim ortacima. Raja je mlađi brat, asistent etnologije na Filozofskom fakultetu, posvećen istraživanjima običajne tradicije i folklora. Njihova različitost razlog je i svađe. Poslednji put su se čuli pre nego što je Ringe pobegao iz zemlje.

Ringe se vraća pošto je u inostranstvu upoznao Veru, koja ga je motivisala da promeni način života, staro društvo, pa i „profesiju“. Međutim, kada upoznaje Verinog oca Pavla, u strahu da bi njegova prošlost mogla da ga uplaši i dovede u pitanje njihovu vezu, Ringe se predstavlja kao asistent na fakultetu dok je za svog odsutnog brata rekao da je taj čuveni Rikanović. Pavle mu poveruje i zove ga na selo, u njegovu porodičnu kuću, na slavu Svetog Ilije, ali ga moli da povede i brata. U nevolji, Ringe moli Raju da mu pomogne i krene s njim na slavu i da se pred Pavlom i domaćinima pretvara da je kriminalac, kako bi on zadržao status intelektualca. Raja pristaje zbog osećanja dužnosti prema bratu koji ga je izdržavao tokom studiranja. Na slavi igra izmenjenih identiteta ide teško, ali uspešno. Međutim, kada u selo stiže ekipa Ringovih bivših ortaka, koja želi da sa njim rašćisti stare račune maske dvojice braće konačno padaju.

Uloge: Dejan Lutkić, Ivan Jeftović, Zlatija Ocokoljić, Ljubinka Klarić, Nataša Marković, Dragan Petrović-Pele, Nebojša Ljubišić, Vladan Dujević, Ivan Tomić, Miloš Đorđević, Milan Kovačević, Raša Popov, Milorad Mandić-Manda, Bata Paskaljević

Popularne pretrage za ovaj film:

ringeraja, ringeraja film, dejan lutkic filmovi, ringe raja film, ringeraja ceo film, ringe raja, online filmovi za gledanje, ringe raja ceo film, ringeraja online, ringe ringe raja

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

  • Marko

    Najjaci film ikada. Gledoa sam ga milion puta i opet mi nije dosadan, uvek se smejem xD

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas