Sjećaš li se Dolly Bell (1981) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:45

Kategorija: Drame.

Tagovi: Boro Stjepanović, Emir Kusturica, Ljiljana Blagojevic, Mira Banjac, Pavle Vujisić, Slavko Stimac и Slobodan Aligrudić.

Opis filma/serije Sjećaš li se Dolly Bell (1981)

sjecas-li-se-dolly-bell

Sjećaš li se Doli Bel je prvi igrani film koji je režirao Emir Kusturica. Snimljen je 1981. godine, a scenario je napisao Abdulah Sidran.

Ovaj film se često uzima kao početak nove bosanske škole filma, koja je predstavljala fantastičnu simbiozu italijanskog nadrealizma Federika Felinija i visokoprofesionalnih iskustava praške akademije za film i televiziju, a koja je završila filmovima Kuduz i Praznik u Sarajevu početkom devedesetih godina prošlog veka. Ostala je upamćena rečenica iz filma: „Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem“.

Radnja filma odvija se tokom jednog leta, šezdesetih godina dvadesetog veka, u Sarajevu. Glavni lik, dečak Dino, spoznaje svet i odrasta uz filmove koje gleda u lokalnom bioskopu i muziku koju sluša u omladinskom centru (između ostalih i 24 Mila Baci Adrijana Ćelentana), i doživljava svoju prvu ljubav zaljubljujući se u prostitutku Doli Bel koju, po zahtevu njenog makroa, treba da sakrije.

Popularne pretrage za ovaj film:

emir kusturica filmovi, filmovi emira kusturice, praznik u sarajevu film za gledanje, ljiljana blagojević filmovi, svi filmovi emira kusturice, pavle vujisic, sećaš li se doli bel, sjecas li se doli bel, film emira kusturice, sjećaš li se dolly bell

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas