Turneja (2008) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:42

Kategorija: Drame, Komedije и Ratni.

Tagovi: Bogdan Diklic, Dragan Nikolic, Gordan Kicic, Jelena Djokic, Josif Tatic, Mira Furlan, Sergej Trifunovic, Svetozar Cvetkovic, Tihomir Stanić и Vojislav Voja Brajovic.

Opis filma/serije Turneja (2008)

turneja

Turneja je srpski film iz 2008. godine koji je režirao Goran Marković.

Radnja filma odvija se u 1993. godini oko grupe beogradskih glumaca vođenih potrebom za brzom zaradom. Nesvesni u šta se upuštaju, dolaze u ratom zahvaćena područja Srpske Krajine i lutaju od ratišta do ratišta. Njihova naivnost dovodi ih u centar stravičnih događaja, ali istovremeno ih i spasava iz neverovatnih i po život opasnih situacija.

Svetska premijera bila je na Filmskom festivalu u Montrealu, na kome je film osvojio dve vredne nagrade. Zvanični žiri festivala dodelio je reditelju Goranu Markoviću nagradu za najbolju režiju, a film je dobio i priznanje Saveza internacionalnih filmskih kritičara – nagradu FIPRESCI za najbolji film. „Turneja“ je, inače, i srpski kandidat za 81. nagradu Oskar u kategoriji igranih filmova izvan engleskog govornog područja.

Film je sniman krajem 2007. godine u Šamcu, Derventi, Prijedoru i Kozarskoj Dubici, a realizovale su ga produkcijske kuće iz Beograda, Banjaluke i Zagreba.

Glavne uloge: Tihomir Stanić, Jelena Đokić, Dragan Nikolić, Mira Furlan, Josif Tatić, Gordan Kičić, Slavko Štimac, Vojislav Brajović, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Branimir Popović, Bogdan Diklić

Popularne pretrage za ovaj film:

turneja ceo film, film turneja, turneja film, domaci filmovi 2008, domače ratne serije, turneja film online, domace ratne serije za gledanje, turneja online, film turneja online, turneja film online gledanje

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas