Ubistvo s predumišljajem (1995) - domaci filmovi i serije online

loading...

Trajanje filma: 01:35

Kategorija: Drame и Ratni.

Tagovi: Ana Sofrenovic, Branka Katic, Danilo Bata Stojković, Dragan Micanovic, Ljubisa Samardzic, Nada Blam, Nebojsa Glogovac, Predrag Ejdus, Rade Markovic, Sergej Trifunovic и Svetozar Cvetkovic.

Opis filma/serije Ubistvo s predumišljajem (1995)

ubistvo-s-predumisljajem

Ubistvo s predumišljajem (premijera:15.11.1995.) je film Gorčina Stojanovića po romanu i scenariju Slobodana Selenića.

Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić – Bulike (Branka Katić) i njene babe Jelene Ljubosavljević (Ana Sofrenović) odvojene periodom od 50 godina mira. Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana (Sergej Trifunović), ali i sina njenog očuha, Jovana (Dragan Mićanović). U tek oslobođenom Beogradu u kome važe drugačija pravila hladna i otmena Jelena Ljubosavljević pokušava da se prilagodi novim prilikama, oslanjajući se na pomoć oficira OZNA-e Krsmana Jakšića, seljaka s Kopaonika, koji pripada novoj klasi povlašćenih. Jovan je zgrožen najezdom „primitivaca“ i ljubomoran na Jeleninu vezu sa Krsmanom. Bulika u ratnoj 1992. sreće mladog ranjenika iz Moslavine, Bogdana Bilogorca (Nebojša Glogovac), koji s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište.

Godine 1996. Akedemija za filmsku umetnost i nauku (AFUN) uvrstila je ovaj film u listu najboljih srpskih fimova snimljenih od 1945 do 1995. Film se našao sedmi na listi.

Popularne pretrage za ovaj film:

ubistvo sa predumisljajem, ubistvo s predumisljajem, dragan mićanović filmovi, dragan micanovic - filmovi, dragan micanovic svi filmovi, ubistvo s predumisljajem online, ubistvo s predumišljajem film, ubistvo s predumisljajem film online, srpski filmovi online ubistvo sa predumisljajem, filmovi dragana micanovica

Kako vam se dopada film? Ostavite komentar:

  • Kovasombor

    Mnogo mi se dopada. Glumci su savrseni i prica dirljiva! Lep film! <3

  • Kovasombor

    Mnogo mi se dopada. Glumci su savrseni i prica dirljiva! Lep film! <3

  • Mustafa Topic

    samo dio zivota sa burnog Balkana,Prica dobra,filovana ali apsolutno nista novo.Glumacka ekipa dobra .Ovdje se moze vidjeti kakv Rade Markovic ima kvalitet kao glumac(podsjeca me uvjek na film Sasa)stalozen,strpljiv i odmjeren Dobro uradjeno.

Važna napomena

Nijedan video ili domaci film na ovom sajtu se ne nalazi na nasem serveru. Svi domaci filmovi i video klipovi se originalno nalaze na sajtovima za besplatnu razmenu video sadrzaja.

Pratite nas